maanantai 26. elokuuta 2013

Geologinen aika

Title: Tables of geological times
Author: François Bienvenue
Sources: Parc national de Miguasha
Year: 2007. Ages in millions of years (Ma) were accredited by the International Commission on Stratigraphy (ICS) in 2004.
kuva Miguasha Kansallispuisto

Selkeä maapallon geologisten aikakausien ja elämänvaiheiden yleisesitys Miguashan kansallispuiston sivuilta liittyen aiempiin kalareissun keskusteluihin.


Piirros Planck aluksesta

Nykyisen käsityksen mukaan maapallo ja muut planeetat muodostuivat 4.6 miljardia vuotta sitten samaan aikaan kuin se keskisuuri pääluokan tähti, jota kierrämme - aurinko. Kotigalaksimme Linnunrata on noin 13.2 miljardia vuoden ikäinen. Linnunrata on miltei yhtä vanha kuin koko tunnettu maalmankaikkeus, joka on ajoitettu 13.77 miljardin vuoden ikäiseksi (wikipedia).

Uusin arvio on saatu ESA Planck avaruusaluksen mittauksista ja puskee aikaa vielä hieman taaksepäin 13.82 miljardia vuotta.




Devonikauden ajoitus
Olen siirtänyt osaltani ajoituksia kalareissussa myöhemmäksi koettaessani houkutella 6k kreationisteja koukkuun, tutkimaan Jumalan luomistekoja ilman ennakkoluuloja. Kysymään, miten asia on sen sijaan, että heti tiedetään, miten asia on ja se on vain todistettava - vaikka väkisin...

Mutta tässä tämä nyt on Miguashan kansallispuiston antamana selkeänä taulukkona ja virallisin lukemin

Title: The Devonian
Author: François Bienvenue
Sources: Parc national de Miguasha
Year: 2007Ages in millions of years (Ma) were accredited by the International Commission on Stratigraphy (ICS) in 2004.
kuva Miguashan kansallispuisto

Kalareissumme suuntautui tarkoituksella Frasnian kaudelle, koska tiedämme että Famennian kaudella maapallon elämä on kulkemassa kohti suurta katastrofia, devonikauden päättänyttä massakuolemaa (massive extinction). Sen syytä tutkitaan, mutta ilmakehän hapen ja hiilidioksiidin määrien muuttuminen on pääepäilty. Emme halunneet sinne tukehtumaan...


2 kommenttia:

  1. Mainitsit tuossa toivoneesi 6k kreationisteja mukaan keskusteluun. Ehkä se olisi mielenkiintoista jos riittää voimia... Mutta nämä keskustelut voivat toivoakseni olla hyödyksi myös sellaisille ihmisille, jotka kokevat velvollisuudekseen myötäillä kreationistien mielipiteitä ollakseen hyviä uskovaisia - ja kuitenkin sisimmässä jokin on alkanut hiertämään... Tarvitaan mielestäni kipeästi sellaista tasokasta Raamatun opetusta, jossa otetaan tieteen tulokset huomioon asiallisesti, niitä rehellisesti silmiin katsoen ja samalla annetaan Raamatulle sille kuuluva arvo. Jumala puhuu meille Raamatussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä. Minusta terve reitti näissä metsissä kulkee kahta polkua, avointa ja huolellista tutustumista Luomisen kirjaan (yleinen ilmoitus) ja paneutumista Armon kirjaan (erityinen ilmoitus).
      Merkillisesti Jumalan luomakuntaan tutustuminen avaa uudella ja tuoreella tavalla pyhiä Kirjoituksia - ne eivät suostu jäämään menneisyyden pölyn ja hämähäkinseittien alle.
      Sääliksi käy heitä, jotka uskon kautta jo tietävät kaiken tarpeellisen.

      Poista